Outdoorkamp “Strand Maaslanden”

Uniek gelegen op een schiereiland in het Land van Maas & Waal ligt locatie “Strand Maaslanden”. Het glooiende terrein, omringd door zandstrand en gelegen aan de waterplas biedt veel privacy. Het schiereiland biedt vele mogelijkheden voor leuke, sportieve en uitdagende activiteiten.
Het terrein is onderdeel van watersportrecreatiegebied De Gouden Ham bij de plaatsen Appeltern en Maasbommel. Door de ligging in de driehoek Nijmegen, Tiel, den Bosch is deze locatie goed bereikbaar. De Gouden Ham beschikt over een mooi stukje natuur met struinwandelpaden, 400 ha. grote waterplas, diverse eilandjes en zandstranden.

Op het schiereiland is een groot strandpaviljoen. Dit paviljoen ligt op zo’n 400 meter afstand van het kampeerterrein. Bij slecht weer kan dit paviljoen beschutting bieden en kunnen er afspraken gemaakt worden voor het nuttigen van een drankje, ijsje of maaltijd mocht dat wenselijk zijn. Het paviljoen is overigens niet zichtbaar vanaf het kampeerterrein en ’s avonds is dit gedeelte van het schiereiland afgesloten met een hek, zodat leerlingen hier niet rond kunnen gaan struinen.

Faciliteiten

Op locatie zijn er voldoende douche- en toiletvoorzieningen. Deze zijn onlangs nog compleet gerenoveerd. Er is een groepstent aanwezig waar de gehele dag gebruik van gemaakt kan worden. Ook is er een strandpaviljoen met een barretje aanwezig. In de avonden is er een mogelijkheid tot het maken van een gezellig kampvuur.

Accommodatie

Het verblijf is op basis van overnachtingen in Jamboree tenten die geschikt zijn voor 5 personen. Men dient zelf een luchtbed, kussen, slaapzak en hoeslaken mee te nemen. Ook dien je je eigen bord, beker en bestek mee te nemen. Verder is er een groepstent met tafels en banken aanwezig. Voor docenten zijn er ruime 2-persoons tenten met stroom, verlichting en bedden met matras.

Verzorging

Het verblijf op “Strand Maaslanden” is inclusief ontbijt, lunch en avondmaaltijden met een BBQ op de laatste avond. Zoals aangegeven in het programma. De heerlijke, gevarieerde maaltijden worden geserveerd in buffetvorm.